Peters hjemmeside

Om skuespillere / Komponister.

Skuespiller. Født 1/7 1934.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Med et vindende smil og en selvsikker manér er hun en særdeles professionel udgave af datidens opvakte, lettere mekaniske filmbarn - enten lutter smilehuller og øjen-glimtende charme eller rørende fortabt.


Lille af vækst kan hun illudere som børn under sin alder, hvilket sker i "Familien Gelinde" (1944), den første danske familiefilm, hvor hun gang på gang optræder som scenestjæler.


Hun har sine eneste hovedroller i "Det gælder os alle" (1949) og "Dorte" (1951). I den første er hun koncentrationslejrbarnet optaget i en dansk familie, som hun får chancen for at belære om sand næstekærlighed. Og også i "Dorte" (1951) tager hun som outsider en hel familie i skole - denne gang er den fortabt i Hellerupsk ørkesløshed. I begge film spiller hun sammen med en Ib Schønberg, der ikke går rigtig op i samspillet.


Som voksen ses hun til sin fordel som Johannes Meyers engleligt tålmodige datter i "Vejrhanen" (1952), men fik ellers sløje roller, f. eks. som Søs' veninde i den første "Far til fire" (1953).

Opgav skuespillerkarrieren efter giftermål med en svensk-fransk direktør og derefter bosat i Sverige og Frankrig. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Priser: Bedste udenlandske skuespillerinde på filmfestivalen i Vichy i 1951 for hovedrollen i "Det gælder os alle".